Ιστορίες τον διάσημων χρυσών νομισμάτων

AMERICAN GOLD EAGLE
Η Ιστορία του χρυσού νομίσματος των ΗΠΑ

AMERICAN GOLD EAGLE

Ο νόμος του χρυσού για το χρυσό του 1985 που επέτρεψε την κοπή αμερικανικών νομισμάτων επένδυσης χρυσού σε τέσσερα μεγέθη (1 ουγγιά, ½ ουγγιά, ¼ ουγγιά και 1 / 10η ουγγιά) δημιουργήθηκε λόγω ενός συνδυασμού προσπαθειών πίεσης από συμφέροντα εξόρυξης χρυσού και αρκετά χρόνια των νομοθετικών προσπαθειών του εκπροσώπου Ron Paul (R-TX).
Ο νόμος όριζε ότι ο χρυσός που χρησιμοποιούσε τα νομίσματα έπρεπε να προέρχεται από «χρυσό που εξορύσσεται από φυσικά κοιτάσματα εντός των Ηνωμένων Πολιτειών » και ότι τα νομίσματα θα ήταν κατασκευασμένα από χρυσό 22 καρατίων που περιλαμβάνει μικρές ποσότητες αργύρου και χαλκού στο κράμα τους.
Τα American Gold Eagles εμφανίστηκαν σύντομα ως το πιο δημοφιλές χρυσό νόμισμα χρυσού στον κόσμο, αλλά μέχρι το τέλος της δεκαετίας, τα νομίσματα Maple Leaf είχαν ανακτήσει την κορυφαία τους θέση με την αυξανόμενη ζήτηση για καθαρά χρυσά νομίσματα. Σήμερα, οι Gold Eagles κυριαρχούν στην αγορά χρυσών νομισμάτων των ΗΠΑ και έχουν τα υψηλότερα ασφάλιστρα και έχουν τη μεγαλύτερη ρευστότητα οποιουδήποτε νομίσματος bullion σε αυτήν τη χώρα.