Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROLEX


Η Rolex ιδρύθηκε το 1902 από τον Hans Wilsdorf και τον αδελφό της γυναίκας του Alfred Davis ως Wilsdorf και Davis.
Η εταιρεία παραγωγής ρολογιών με έδρα το Λονδίνο, όπου ειδικεύονταν στην εισαγωγή των ποιοτικών μηχανισμον της Hermann Aegler και στη συνέχεια τις τοποθετούσαν σε θήκες ποιότητας από εταιρείες όπως η Dennison.

Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ROLEX

Το δίδυμο διανέμει τα ρολόγια σε κοσμηματοπωλεία που πρόσθεσαν τα ονόματά τους στα ρολόγια χειρός. Μερικά από τα πρώτα ρολόγια που παρήχθησαν συχνά σφραγίστηκαν με "W&D" στο εσωτερικό τους.
Το 1908 ήταν μια μεγάλη χρονιά για την εταιρεία. Ο Wilsdorf κατέγραψε το "Rolex" ως εμπορικό σήμα και άνοιξε το πρώτο τους γραφείο στην Ελβετία στο La Chaux-de-Fonds.
Το 1910 , χάρη στα υψηλά πρότυπα του Wilsdorf ένα ρολόι χειρός Rolex έγινε το πρώτο ρολόι χειρός που απονεμήθηκε ένα ανεξάρτητα επικυρωμένο πιστοποιητικό χρονομετρικής απόδοσης
Το 1919 Οι φόροι πολέμου που επιβλήθηκαν σε είδη πολυτελείας ανάγκασαν τον Wilsdorf να εγκαταλείψει την Αγγλία Οι εισφορές σε ασήμι και χρυσό, που ήταν μέταλλα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ρολογιών Rolex, έγιναν πολύ δαπανηρές. Ο Wilsdorf αποφάσισε ότι θα ήταν ωφέλιμο να μετεγκατασταθεί στη Γενεύη Η Rolex μετακόμισε με τον Wilsdorf για να εγκατασταθεί στη Γενεύη της Ελβετίας ως Rolex Watch Company. Αργότερα η επωνυμία θα γίνει Montres Rolex, SA και τέλος Rolex, SA.
Πηγαίνοντας αντίθετα στη μόδα όπου ήθελε το ρολόι καρπού να είναι καθαρά γυναικείο αξεσουάρ, ο Wilsdorf είχε το όραμα πως τα ρολόγια καρπού θα αφανίσουν τα ρολόγια τσέπης και ξεκίνησε, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εταιρείες που πουλούσαν ρολόγια τσέπης, να εξειδικεύεται στα ρολόγια καρπού.

1926

Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος μετέτρεψε τα ρολόγια καρπού από απόλυτα γυναικείο αξεσουάρ σε στρατιωτική ανάγκη. Έτσι η Rolex ενώ παλιότερα ήταν συγκεντρωμένη στην παραγωγή γυναικείων ρολογιών, τώρα στρέφεται κυρίως στην παραγωγή αντρικών ρολογιών.
Το πρώτο «Oyster» Rolex ρολόι (ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν αδιάβροχο) παρουσιάστηκε το 1926..

1945

Το 1945 η Rolex έκανε μία ακόμα πολύ σημαντική καινοτομία : μαζί με τον αυτόματο μηχανισμό προσέθεσαν ένδειξη ημερομηνίας στην ώρα 3. Αυτό το μοντέλο παρουσιάστηκε σαν το ρολόι «Rolex Datejust» και έγινε αμέσως best seller.

1950

Στις αρχές του 1950 παρουσιάστηκε το «Rolex President», ένα μεγάλο αντρικό ρολόι το οποίο αναγνωρίστηκε αρχικά από το συμπαγές χρυσό μπρασελέτ του και από ένα παράθυρο στις ώρα 12 που δείχνει την ημέρα της εβδομάδας

Άλλα δημοφιλή και κλασσικά ρολόγια Rolex είναι τα Explorer I & II, GMT I & II, Milgauss, Daytona, Yachtmaster και πολλά άλλα.