Η Ιστορία της Vacheron Constantin

                 

   FRANCOIS CONSTANTIN 1819

 

Η Vacheron Constantin ιδρύθηκε το 1755 από τον Jean-Marc Vacheron , ανεξάρτητο ωρολογοποιό στη Γενεύη της Ελβετίας. Ήταν στενός φίλος των κορυφαίων φιλοσόφων του Διαφωτισμού του Ζαν Ζακ Ρουσσώ και του Βολταίρου, λόγω των κοινών τους ενδιαφερόντων στη φιλοσοφία, την επιστήμη και την ωρολογοποιία.

Το 1770, η εταιρεία του Vacheron δημιούργησε των πρώτο ωρολογιακό μηχανισμό και εννέα χρόνια αργότερα σχεδίασε των πρώτο περιστρεφόμενο μηχανισμό. Ο Γιος του Jean-Marc Vacheron, Abraham Vacheron ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση το 1785.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εταιρεία κατάφερε να επιβιώσει από τη Γαλλική Επανάσταση (1789–1799).

Το 1810, ο Jacques-Barthélemy Vacheron, εγγονός του ιδρυτή, έγινε επικεφαλής της εταιρείας. Ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε τις εξαγωγές της εταιρείας στη Γαλλία και την Ιταλία . Αργότερα, ο Jacques-Barthélemy συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν σε θέση να χειριστεί την επιχείρηση μόνος του. Για να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να πουλήσει τα προϊόντα της εταιρείας, χρειαζόταν έναν συνεργάτη. Κατά συνέπεια, το 1819, ο François Constantin έγινε συνεργάτης του Vacheron. Η εταιρεία συνέχισε τις δραστηριότητές της με το νέο όνομα Vacheron & Constantin .

Ο François Constantin ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και εμπορεύθηκε ρολόγια. Η κύρια αγορά εκείνη την εποχή ήταν η Βόρεια Αμερική .

Μετά το θάνατο του François Constantin το 1854 και του θανάτου του Jacques-Barthélemy Vacheron το 1863, η εταιρεία αναλήφθηκε από μια σειρά κληρονόμων, σε ένα σημείο, η εταιρεία διευθύνονταν από δύο γυναίκες.

Το 1877, τοVacheron & Constantin, Fabricants, Geneve,έγιναν το επίσημο όνομα της εταιρείας.

Το 1880, η εταιρεία άρχισε να χρησιμοποιεί το σταυρό της Μάλτας ως σύμβολο της μέχρι σήμερα 1970, η εταιρεία άλλαξε επίσημα το όνομά της σε Vacheron Constantin .

H Vacheron Constantin επηρεάστηκε από την κρίση του χαλαζία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και του 1980. και η εταιρία άλλαξε χέρια. Ο Sheik Ahmed Zaki Yamani , ο πρώην υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και συλλέκτης ρολογιών, έγινε ο μέτοχος της πλειοψηφίας της εταιρείας.

Το 1996, ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο του Vacheron Constantin αγοράστηκε από τον Ελβετικό Όμιλο Richemont .

Το 2004, η Vacheron Constantin άνοιξε τα νέα της κεντρικά γραφεία στο Plan-les-Ouates της Γενεύης .